:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι καλύτερες παραλίες της Σύρου

Οι παραλίες της Σύρου συγκαταλέγονται στις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων και ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα και τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Ακολουθώντας τη δαντελωτή ακτογραμμή μπορεί κανείς να επιλέξει να κολυμπήσει σε μια από τις δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες της Σύρου ή να περάσει τη μέρα του σε μια από τις αμμώδεις παραλίες που επιλέγονται κυρίως από οικογένειες με μικρά παιδιά ή να χαλαρώσει σε μια από τις πιο εξωτικές και απόμερες παραλίες (ορισμένες από τις οποίες αποτελούν αγαπημένη επιλογή γυμνιστών).

Οι περισσότερες παραλίες της Σύρου βρίσκονται κοντά στους πιο γραφικούς οικισμούς και τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της Σύρου δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να συνδυάσουν τη βόλτα τους με μια βουτιά στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Στη νότια πλευρά του νησιού κοιτώντας το χάρτη βρίσκονται οι καλύτερες παραλίες της Σύρου που συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες καθώς είναι οργανωμένες, εύκολα προσβάσιμες και διαθέτουν εξαιρετικές επιλογές για διαμονή στη Σύρο όπως για παράδειγμα η παραλία της Βάρης, της Αζολίμνου, η παραλία του Φοίνικα, του Μέγα Γιαλού και των Αγκαθωπών.

Ακολουθώντας τη δυτική ακτογραμμή προς το βόρειο τμήμα της Σύρου θα ανακαλύψετε δύο από τα πιο εντυπωσιακά θέρετρα του νησιού στην παραλία του Γαλησσά και στο Κίνι, ενώ προχωρώντας προς την Απάνω Μεριά η διαφορά αρχίζει να γίνεται αισθητή καθώς οι παραλίες της Σύρου στο βόρειο αυτό τμήμα όπως τα Γράμματα, η Γριά Σπηλιά, ο Αετός, η Βαρβαρούσα και η Λία μοιάζουν σαν να ξεπροβάλλουν μέσα από παλιές φωτογραφίες. Οι πιο απόμερες παραλίες της Βόρειας Σύρου είναι προσβάσιμες είτε δια θαλάσσης είτε μέσω μονοπατιών.

Syros adventures – Perla1 cruises: www.facebook.com/perla1cruises

ΠΑΡΑΛΙΕΣ