:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

Η ΣΥΡΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν σκέφτεσαι νησί, συνήθως ο νους σου ταξιδεύει στην περίοδο του καλοκαιριού, που θέλεις να ζήσεις τον ήλιο, τη θάλασσα, τα ζεστά όμορφα βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό, πίνοντας το αγαπημένο σου ποτό, συνοδεύοντάς το με κορυφαίες τοπικές γεύσεις.

Η Σύρος, είναι σίγουρα όλα τα παραπάνω, αλλά όχι μόνο αυτά, είναι πολύ περισσότερα! Είναι από τους ελάχιστους νησιώτικους τουριστικούς προορισμούς, που έχει να προσφέρει ποικίλες και ξεχωριστές εμπειρίες σε όσους την επισκέπτονται, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι…, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Όσοι λοιπόν λατρεύετε το θαλασσινό τοπίο, το δροσερό αεράκι, τις λαμπερές χειμωνιάτικες λιακάδες, τις χειμωνιάτικες βόλτες σε γραφικά σοκάκια παρέα με άλλους επισκέπτες που δεν φαντάζεστε ότι θα ήταν τόσοι πολλοί, σίγουρα η Σύρος θα γίνει ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς σας, κερδίζοντας μια εξέχουσα θέση στο προσωπικό βιβλίο των αναμνήσεών σας.

Η Σύρος τον χειμώνα, δεν είναι μόνο το σκούρο μπλε της άλλοτε ήρεμης θάλασσας ή άλλοτε αφρισμένης θάλασσάς της που χτυπιέται με δύναμη στα βράχια, οι αμέτρητες αποχρώσεις του γκρίζου ουρανού, ο ήλιος που ξεπροβάλει, φωτίζει και ζεσταίνει κάθε σημείο του νησιού, η βροχή που δίνει μια ξεχωριστή λάμψη στην αριστοκρατική μαρμαρόστρωτη πλατεία της Ερμούπολης.

Η Σύρος είναι πολύ περισσότερα! Είναι τα αριστοκρατικά σοκάκια της Ερμούπολης, τα σχεδόν 600 νεοκλασικά κτίριά της, η ζεστασιά και η μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της. Είναι τα κουτούκια της Άνω Σύρου με τη ζωντανή ρεμπέτικη μουσική. Είναι οι ταβέρνες οι οποίες σε συναρπάζουν με τις τοπικές γαστρονομικές προτάσεις τους. Είναι σίγουρα η έντονη νυχτερινή ζωή, στα μπαράκια της Ερμούπολης.

Τον χειμώνα στη Σύρο, μπορείς να παρακολουθήσεις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις, στη δική της «Σκάλα του Μιλάνου», στο μοναδικό θέατρο «Απόλλων». Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου αγναντεύοντας το καταπληκτικό μελαγχολικό τοπίο από την Άνω Σύρο και να μεταφερθείς σε μια άλλη εποχή περπατώντας τον αριστοκρατικό οικισμό «Ντελαγκράτσια».

Γνώρισε την άγρια ομορφιά του νησιού, κάνοντας μια βόλτα στην Απάνω Μεριά, μια διαδρομή στην πιο άβατη πλευρά του νησιού, σε ένα ξεχωριστό τοπίο, όπου πολλές φορές θα σου δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αιωρείσαι μεταξύ ουρανού και γης! Η μοναδική ποικιλομορφία της Σύρου τον χειμώνα την κάνει μοναδικά όμορφη! Η περιοχή, η οποία έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA, συνδυάζει μορφολογικά στοιχεία που σπανίως συναντάς στο Αιγαίο. Δίνει την αίσθηση αλπικού τοπίου το οποίο δένει τόσο αρμονικά με την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα. Στις περιοχές που κατοικούνται συναντάς πεζούλες, αναβαθμίδες και ξερολιθιές και παραδοσιακές καλλιέργειες, κυρίως αμπελιού.

Η καρδιά του Αιγαίου κάθε χειμώνα χτυπά πιο έντονα, εδώ, στη Σύρο. Ένα μέρος που είναι παραπάνω από ένα νησί! Ένας μοναδικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να σου χαρίσει μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής σου.