:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Σύρος έχει δεχτεί μεγάλες επιρροές στη γαστρονομία από τους διάφορους κατακτητές και πρόσφυγες που άφησαν τη δικιά τους σφραγίδα κατά το πέρασμα των χρόνων. Με πικάντικες γεύσεις από τη Μικρά Ασία και την Ανατολή, με βελούδινες νότες από τους Βενετούς και παραδοσιακά αρώματα από τη Χίο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου η Σύρος δημιούργησε τη δική της μοναδική κουζίνα.

Μια αυθεντική κουζίνα με ιδιαίτερη κουλτούρα και εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει. Η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί καίριο παράγοντα για τη γενικότερη ανάπτυξη του νησιού και σε αυτό το πλαίσιο η Σύρος κάνει όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προώθηση της συριανής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων, οργανώνοντας μια σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσουν τις παλέτες ακόμη και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

  • Το Τράβηγμα της πεζότρατας και το ψήσιμο της σαρδέλας

Διοργανώνεται τον Αύγουστο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» στην παραλία των Αγκαθωπών και περιλαμβάνει τράβηγμα της πεζότρατας, ψήσιμο της σαρδέλας και παραδοσιακό γλέντι.

  • Η Γιορτή της Κακαβιάς

Διοργανώνεται στα τέλη Αυγούστου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοίνικα στην παραλία του Φοίνικα και περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, απολαυστική κακαβιά και άφθονο κρασί και χορό.

  • Η Τσιπουροβραδιά στην Άνω Σύρο

Διοργανώνεται τον Αύγουστο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου στην Πηγή του Αγίου Αθανασίου και περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και τραγούδι, άφθονο δωρεάν τσίπουρο και μεζέδες.

  • Η Γιορτή του Λουκουμιού – LOUKOUMI FESTIVAL SYROS

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2013 και σημειώνει μεγάλη επιτυχία προβάλλοντας το λουκούμι της Σύρου. Διοργανώνεται για 2 ημέρες τον Αύγουστο από τον Σύλλογο Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης με τους λουκουμοποιούς του νησιού να προσφέρουν απλόχερο το τοπικό προϊόν. Ενημερωθείτε από το Facebook page.