:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

30Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ 2016

Από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας («CONFEDERATION MONDIALE DES ACTIVITES SUBAQUATIQUES» εν συντομία «C.M.A.S.» www.cmas.org) ανατέθηκε, το Μάιο του 2014, στην “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ” (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) η διοργάνωση του 30ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας 2016 (www.syros2016.gr), η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 15 και 19 Σεπτεμβρίου 2016 στη Σύρο.

Το ανωτέρω πρωτάθλημα θα συνδιοργανωθεί από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α., τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου (Ν.Ο.Σ.), το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός στο νησί της Σύρου, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι ο κορυφαίος θεσμός στο σπορ, το οποίο έχει μεγάλη παράδοση και ιστορία στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο νησί.

Στο πρωτάθλημα θα μετάσχουν 21 τουλάχιστον χώρες από όλο τον κόσμο και αναμένεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων να βρεθούν τουλάχιστον 84 αθλητές και 100 επισκέπτες από το εξωτερικό, καθώς και πλήθος φίλων του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Ο Ν.Ο.Σ. είναι ένας ναυτικός Όμιλος με μεγάλη αγωνιστική εμπειρία και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο εγγυάται την άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος και τη διαφήμιση της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Σύρου στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό το νησί μας θα εξασφαλίσει εκτός από τα προφανή οφέλη μιας πολυπληθούς αθλητικής διοργάνωσης στο τέλος της τουριστικής σεζόν και παρακαταθήκη για τουριστική επισκεψιμότητα και στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος εκ μέρους της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. Νίκος Καμπάνης κατάγεται από τη Σύρο και είχε εξαρχής πολύ καλή συνεργασία και με το Δήμο Σύρου -Ερμούπολης, αλλά και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και βέβαια με το Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ενώ η Ε.Ο.Υ.Δ.Α. έκλεισε πρόπερσι τα 120 χρόνια ναυταθλητικής ιστορίας διαθέτοντας μεγάλη τεχνογνωσία στη διοργάνωση αγώνων υποβρύχιας αλιείας (αθλητικό ψαροτούφεκο με κράτημα αναπνοής).