:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ..!

Έκθεση αναμνηστικών αντικειμένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Αθήνα 2004", του συλλέκτη Θοδωρή Καρατζούνη

Έκθεση ενθυμημάτων και συλλεκτικών αντικειμένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Αθήνα 2004, στην Αίθουσα Βάτη, από 28 Μαρτίου έως 14 Απριλίου
Πόσο μπορεί να απέχει το όνειρο από την πραγματικότητα; Η απάντηση είναι 20 χρόνια…
Τόσο είναι το διάστημα που πέρασε από την εποχή που ολόκληρη η Ελλάδα ζούσε σε ένα όνειρο, αυτό της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, 108 χρόνια μετά την σύγχρονη αναβίωση τους. Το 2004 ήταν μία χρονιά ορόσημο, που χάραξε για πάντα τις μνήμες μας και άφησε ανεξίτηλες εικόνες για όλους μας, σαν βάλσαμο για τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν.
Για όποιον θέλει να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο και να νιώσει έστω και για λίγο ότι γίνεται 20 χρόνια νεότερος και βρίσκεται στους δρόμους της Αθήνας, στην διάρκεια των «Ολυμπιακών Αγώνων», που κυρίαρχα συναισθήματα ήταν η χαρά, ο ενθουσιασμός και η υπερηφάνεια και κυρίαρχες εικόνες ήταν τα χρώματα, τα χαμόγελα και το φως, τότε θα πρέπει να επισκεφτεί την Έκθεση «20 χρόνια μετά τη γιορτή», στην αίθουσα Βάτη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του δημοσιογράφου – συλλέκτη Θεόδωρου Καρατζούνη.
Τι θα βρει κάποιος στην έκθεση
Στην αίθουσα της έκθεσης, θα μπορέσει κάποιος να κάνει μία σύντομη διαδρομή από το 1896 και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αναβίωση των οποίων ήταν έμπνευση του Συριανού Δημήτριου Βικέλα και του Γάλλου Πιερ ντε Κουμπερτέν, μέχρι τους Αγώνες του 2004. Τα αντικείμενα πολλά και διαφορετικών ειδών που θα μπορέσει κάποιος να δει από κοντά. Μερικά από αυτά είναι: Ο επίσημος φάκελος και η σημαία για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων, πίνακες με καρφίτσες πέτου, οι επίσημες στολές των εθελοντών και τον λαμπαδηδρόμων, μέρος του επίσημου στολισμού της Αθήνας, διαπιστεύσεις, βραβεία, γκραβούρες διάσημων Ελλήνων εικαστικών, βιβλία, επίσημα έντυπα και προγράμματα, μετάλλια συμμετοχής, αντικείμενα των χορηγών που στήριξαν την διεξαγωγή των αγώνων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 19:30 και η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 22:00.
Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη & Πέμπτη: 19:00 – 22:00
Παρ – Σάβ – Κυρ: 10:00 – 14:00 & 19:00 – 22:00
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ, στους χορηγούς της έκθεσης:
Εφημερίδα «Κοινή Γνώμη»
Τυποκυκλαδική Α.Ε.
Παγίδας Express
Bioclean
Island Packaging by Plastika Syrou
Ζαχαροπλαστείο Αθυμαρίτης
Λουκούμια Λειβαδάρας
Κάβα Ψαρρός
Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Σύρου
Τρόποι επικοινωνίας:
Τηλέφωνο για ομαδικές επισκέψεις (Σχολεία, Σύλλογοι, κλπ): 6977448103
Facebook: Thodoris Karatzounis
Instagram: th3odwr0s