:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», πραγματοποιείται η έκθεση της Λαμπρινής Κωστίκα με τίτλο «mare nostrum» – «Μεσόγειος η θάλασσα μας», από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου 2018, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου.

Εγκαίνια: 07 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00

Ωράριο λειτουργίας:11:00-14:00, 19:00-12:00

Η έκθεση θέτει σε ανασκόπηση την εσωτερική διεργασία του ατόμου (δημιουργού-παρατηρητή), αλληλοεπιδρώντας με το φυσικό του περιβάλλον. Ο φυσικός μεσογειακός πλούτος, εναρμονίζεται με την ελληνική σκέψη και μέσα από την εικαστική επεξεργασία, κατατίθεται το σχετικό έργο.

Ταξίδι στην «εσωτερική θάλασσα μας», η περιπλάνηση των αισθήσεων μας στο απέραντο μπλε εκεί όπου ορίζοντας διασπάται. Καθετί εσώτερο αντικατοπτρίζεται στην θέαση του ορατού, του υπάρχον άλλα και του αέναου.

Πρόκειται για έκρηξη χρωματικών χορδών όπου αβίαστα συνθέτουν την απεραντοσύνη του έσω. Μέσα απ’ τη ρευστότητα των φυσικών στοιχείων, οπού νοερά καταγράφουν μια διαρκή ζύμωση συναισθημάτων.

Κατατίθεται έτσι η απόρροια αλλεπάλληλων συχνοτήτων και δονήσεων στο εκάστοτε χρωματικό φάσμα του έργου. Η άμεση ροη του συναισθήματος, με την εξπρεσιονιστική γραφή και την αφαιρετική προσέγγιση, επιτρέπουν στον θεατή την ερμηνεία του έργου.

Η θάλασσα μέσα μας και η καθαρή ροη αυτής φέρουν πάντοτε καθετί που αποπνέει υπεροχή! Ας την απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!