:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

ΣΥΡΟΣ, ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Όταν μπορείς να βρίσκεσαι σε ένα νησί των Κυκλάδων, με έντονο κοσμοπολίτικο αέρα μιας άλλης εποχής, επιβλητικά νεοκλασικά, τυπικούς κυκλαδίτικους οικισμούς, πανέμορφες ακρογιαλιές, σημαντικές πολιτιστικές δράσεις που γεμίζουν όμορφα και δημιουργικά τα απογεύματά σου, σικ ψαροταβέρνες με αστακούς αλλά και λαϊκά ταβερνάκια με γαύρο, τι άλλο μπορείς να ζητήσεις;!

Σας καλωσορίζουμε στο νησί της Σύρου! Όχι απλά ένα νησί, αλλά πολλά περισσότερα!

Φτάνοντας στο λιμάνι του νησιού, απλώνεται μπροστά μας η αμφιθεατρικά χτισμένη Ερμούπολη, με τα μοναδικά νεοκλασικά αρχοντικά της, τους επιβλητικούς ναούς της και τη μοναδική πλατεία Μιαούλη με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, έργο του Έρνεστ Τσίλλερ. Λίγο πιο πάνω, μια πραγματική μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, το περίφημο θέατρο Απόλλων.

Αναζητώντας ένα πιο κυκλαδίτικο σκηνικό με μεσαιωνικό άρωμα, χανόμαστε στα στενά της Άνω Σύρας, στον λόφο της καθολικής εκκλησίας του Σαν Τζώρτζη. Κάνουμε βόλτες στη Φραγκοσυριανή του Μάρκου Βαμβακάρη και απολαμβάνουμε συριανές γεύσεις, έχοντας στα πόδια μας την Ερμούπολη και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Εναλλακτικά κινούμαστε βόρεια, στην Απάνω Μεριά. Το τοπίο, άγριο, με απότομες πλαγιές και βράχια, ξερολιθικές αναβαθμίδες και μονοπάτια για τους λιγοστούς κατοίκους που συνυπάρχουν αρμονικά με τη φύση και τους περιπατητές που θέλουν να ανακαλύψουν το άλλο πρόσωπο του νησιού.

Στο νότιο τμήμα της Σύρου το τοπίο είναι πιο ήπιο και ιδανικό για βόλτες στα πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά. Περιηγούμαστε μέσα από στενά δρομάκια στα φροντισμένα σπίτια με τις πεντακάθαρες λουλουδάτες αυλές, κάνουμε βουτιές στις πανέμορφες παραλίες, ενώ δεν βλέπουμε την ώρα για να επιδοθούμε στις μοναδικές γευστικές απολαύσεις στα τοπικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα.

Την επόμενη μέρα, νοικιάζουμε σκάφος για να εξερευνήσουμε και να επισκεφθούμε τις δυσπρόσιτες παραλίες του νησιού. Εκεί, στην καρδιά του καλοκαιριού, μακριά από την πολυκοσμία και τους έντονους ρυθμούς, που δημιουργούν οι χιλιάδες επισκέπτες του, ζούμε την απόλυτη ηρεμία στη δική μας «ιδιωτική» παραλία. Βουτάμε στα γαλαζοπράσινα δροσερά νερά της και ύστερα ξαπλώνουμε κάτω από τα αρμυρίκια, με μοναδική παρέα μας τη θέα στο άπειρο γαλάζιο του Αιγαίου και το θαλασσινό αεράκι.

Η εξερεύνηση δεν σταματάει όμως εδώ, περνώντας από τα απόκρημνα παράλια του νησιού, προσεγγίζουμε σπηλιές, το καλά κρυμμένο μυστικό του νησιού και βουτάμε στα «απάτητα» νερά τους.

Η Σύρος είναι ένα νησί στο οποίο δεν λείπουν ποτέ τα μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα, όπως όπερες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές στον θερινό κινηματογράφο, αλλά και εκθέσεις μεγάλων καλλιτεχνών. Στο καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, θα εντοπίσεις σίγουρα εκδηλώσεις που δεν θα θέλεις να χάσεις με τίποτα!

Τα βραδάκια; Βολτάρουμε με μια δόση κοσμοπολίτικου στυλ, στα Βαπόρια ή στην Ποσειδωνία –  Ντελαγκράτσια και νιώθουμε πως ανήκουμε σε μια άλλη εποχή. Γευόμαστε συριανές γεύσεις σε σικ εστιατόρια ή σε απλοϊκά ταβερνάκια. Η βραδιά μας κλείνει με τη γλυκιά γεύση που μας αφήνουν τα συριανά λουκούμια, τα αμυγδαλωτά και οι χαλβαδόπιτες.

Αν πάλι η διάθεσή σου είναι να το ρίξεις έξω και να διασκεδάσεις έντονα μέχρι το πρωί, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Η Σύρος υπόσχεται να απογειώσει τη διάθεσή σου, στα ατμοσφαιρικά bar της Ερμούπολης, στα ρομαντικά bar με θέα το απέραντο Αιγαίο, στα κέντρα διασκέδασης στην καρδιά της πόλης και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Η Σύρος είναι πάντα της μόδας, γιατί είναι διαχρονική. Είναι ένα μωσαϊκό τόσο αρμονικά σχεδιασμένο, που σε κάνει κάθε στιγμή, όσο καιρό ζεις στο νησί, να αισθάνεσαι μια εσωτερική πληρότητα, χωρίς ο λόγος να είναι πάντα προφανής!

Δείτε όλη την ιστορία…