:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Αν δεν είστε ο τύπος του τουρίστα που η θάλασσα μεταφράζεται σε στιγμές χαλάρωσης στην παραλία με διάλειμμα από δροσερές βουτιές, τότε προφανώς η κατάδυση και η γνωριμία με τον μυστικό υποθαλάσσιο κόσμο της Σύρου, είναι αυτό που σας ταιριάζει!

Το σώμα απαλλαγμένο από την αίσθηση της βαρύτητας μοιάζει να πετά ελεύθερο, σε έναν απόλυτα ήσυχο και ταυτόχρονα μυστηριώδες υδάτινο κόσμο. Οι μαγευτικοί ιριδισμοί του ηλιακού φωτός, όπως διαθλάται στα κρυστάλλινα νερά, δίνουν την αίσθηση γαλήνης και αιωνιότητας. Το τοπίο με το βαθύ μπλε χρώμα, εμπλουτίζεται με τα ζωηρά χρώματα των υποθαλάσσιων φυτών και γεμίζει από τα κοπάδια ψαριών. Βλέπουμε ναυάγια που μας ταξιδεύουν και εξιτάρουν τη φαντασία και την περιέργειά μας, υφάλους και σπηλιές που προσδίδουν έναν μυστηριακό χαρακτήρα στην εξερεύνηση του βυθού των θαλασσών της Σύρου. Συγκλονιστικά υποβρύχια τοπία που μας γεμίζουν αλησμόνητες εμπειρίες!

Το νησί διαθέτει τρεις σχολές καταδύσεων για αρχάριους και προχωρημένους δύτες, καθώς και εξοπλισμό ιστιοπλοΐας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους να ταξιδέψουν στον μαγευτικό κόσμο του απέραντου γαλάζιου.

Για τους λιγότερο τολμηρούς η ιστιοπλοΐα γύρω από το νησί της Σύρου και της Γυάρου, αφήνει το μυαλό μας να ταξιδεύει καθώς παραδιδόμαστε στην ήρεμη, γαλήνια και συνάμα άγρια ομορφιά του φυσικού τοπίου. Στο νησί λειτουργούν εταιρείες ενοικίασης ιστιοπλοϊκών, χωρίς πλήρωμα για τους έμπειρους ιστιοπλόους που θέλουν να νιώσουν τη μέγιστη ελευθερία. Ή με πλήρωμα, ώστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη βόλτα στα πιο ενδιαφέροντα σημεία που οι ντόπιοι γνωρίζουν καλύτερα.

Εναλλακτικά για όσους η ιδέα της κατάδυσης ή της ιστιοπλοΐας δεν τους είναι τόσο οικεία, το ενυδρείο στο Κίνι μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για μια γνωριμία με τον θαλάσσιο κόσμο του Αιγαίου. Αν και είναι ένα ενυδρείο μικρής κλίμακας, παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά είδη ψαριών και άλλων θαλάσσιων οργανισμών σου συναντώνται γύρω από τις ακτές της Σύρου. Ακόμη, μαθαίνουμε τη σχέση του ανθρώπου της Σύρου με τη θάλασσα μέσα στο πέρασμα των χρόνων, πώς έζησε και ζει από αυτή και πώς έζησε και ζει μαζί της.