:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Σε μεγάλο αθλητικό προορισμό, μετατρέπεται τα τελευταία χρόνια η Σύρος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Και τι πιο ωραίο άλλωστε από το να συνδυάζεις τη συμμετοχή σου σε κάποιο αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγράφουν και παράλληλα να βρίσκεσαι σε ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων στο κέντρο του Αιγαίου, όπως η Σύρος! Μπορείς να ζήσεις κι εσύ αυτήν την εμπειρία δηλώνοντας τη συμμετοχή σου σε αθλητικά γεγονότα που θα αποτελέσουν ένα όμορφο διάλειμμα στην καθημερινότητά σου.

LG AegeanBall Festival, που διοργανώνεται στο τέλος του Ιουνίου, είναι η μεγαλύτερη μπασκετική οργάνωση του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Εμπνευστής της, ο διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Πρίντεζης. Η πλατεία της Ερμούπολης μπροστά από το επιβλητικό κτήριο του Δημαρχείου, μετατρέπεται σε μπασκετική αρένα! Γνωστοί άσσοι του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο συμμετέχουν στο φεστιβάλ και αποθεώνονται από ντόπιους και τουρίστες για το ταλέντο τους, τις διακρίσεις τους, αλλά και για το αστείρευτο χιούμορ τους!

Syros Trimore Triathlon, στα μέσα Ιουνίου, η οποία περιλαμβάνει τρίαθλο ανδρών, γυναικών, παίδων, κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και δρομικά events συγκεντρώνοντας περίπου 1.000 συμμετοχές από 11 χώρες, ενώ το σύνολο των επισκεπτών στο νησί την ίδια περίοδο αγγίζει τους 2.500!

Syros SUP, διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017, στον κόλπο του Φοίνικα και μας σύστησε το αγώνισμα της όρθιας σανιδοκωπηλασίας. Ένας ξεχωριστός και συναρπαστικός αθλητικός αγώνας με συμμετοχές από τη Σύρο, αλλά και όλη την Ελλάδα, που προσέφερε πλούσιο θέαμα και διασκέδαση.

Syros Run, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2016 και ήδη πρόκειται για το μεγαλύτερο δρομικό αθλητικό γεγονός των Κυκλάδων και ένα από τα σημαντικότερα σε όλη την Ελλάδα.

Syros city trail, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2015. Περιλαμβάνει διαδρομές ανάμεσα στα δαιδαλώδη σοκάκια της Ερμούπολης συνδυάζοντας ιδανικά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Επίσης, κάθε χρόνο στη Σύρο διοργανώνονται και άλλες πολύ σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες αποτελούν πλέον θεσμό και τπροσελκύουν το δικό τους φανατικό κοινό όπως οι κολυμβητικοί αγώνες δικκέλας cup, το τουρνουά Beach Volley και το τουρνουά ξυλορακέτας.

Το νησί καλωσορίζει και άλλες διοργανώσεις, που δεν έχουν ετήσια επανάληψη, όπως το Διεθνές Τουρνουά Hellas Βeetles Synchro Cup, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες συγχρονισμένης κολύμβησης από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όπως η εθνική Ουγγαρίας και Ρωσίας, η οποία μονοπωλεί στα Χρυσά μετάλλια τα τελευταία 20 χρόνια σε όλα τα διεθνή τουρνουά.  Το Syros Classic Yacht Regatta, ένας Διεθνής αγώνας κλασσικών και παραδοσιακών σκαφών, λέμβων και σκάφη κλάσης Dragon. Το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας, το οποίο διοργανώθηκε το 2016 στη Σύρο.

Αν είσαι λοιπόν αθλητικός τύπος, οργάνωσε την επίσκεψή σου για να ζήσεις μεγάλες αθλητικές στιγμές στην πανέμορφη Σύρο.