:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Είσαι ταξιδιώτης στη Σύρο; Μπορείς να κάνεις βόλτα στην Ερμούπολη, να βρεθείς στα σοκάκια της Άνω Σύρου, να επισκεφθείς τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, να γνωρίσεις τους όμορφους οικισμούς του νησιού, να χαλαρώσεις στις παραλίες της και να αγναντέψεις το άγριο τοπίο της Απάνω Μεριάς. Αν όμως θέλεις πραγματικά να ζήσεις τη Σύρο, να τη νιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις και να ανακαλύψεις τα μυστικά της, τότε σίγουρα θα πρέπει να την περπατήσεις!

Περπατώντας στα ίχνη των παλιών δρόμων, που ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους πλακόστρωτοι, βιώνουμε την σύνδεση των οικισμών μεταξύ τους και κυρίως με την πρωτεύουσα, την Ερμούπολη. Ακολουθούμε τα μονοπάτια που ήταν το πέρασμα για την προσέγγιση των καλλιεργειών, των βοσκοτόπων και των δυσπρόσιτων ακτών. Ή που εξυπηρετούσαν τη διακίνηση μαρμάρου από τα παλιά λατομεία του νησιού στα λιμανάκια της Απάνω Μεριάς, όπου περίμεναν τα φορτηγά πλοία. Διαδρομές με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον που μαρτυρούν τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής, όπου η πεζοπορία δεν ήταν τρόπος τουρισμού, αλλά μία απαιτητική καθημερινότητα.

Βιώνουμε την εναλλαγή του αγροτικού τοπίου όπου κυριαρχούν οι χαρακτηριστικές αναβαθμίδες, με τοπία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, και τοπία της φύσης όπου διατηρείται αναλλοίωτη, ανακαλύπτοντας την απίστευτη πολυμορφικότητα της Σύρου.

Διαδρομές με βατότητα που κυμαίνεται από εύκολη έως δύσκολη για τους πιο μυημένους και απαιτητικούς στην πεζοπορία ταξιδιώτες.

Πιο αργά το απόγευμα και το βραδάκι, επιλέγουμε χαλαρούς περιπάτους στα σοκάκια της Άνω Σύρου, στους δρόμους της Ερμούπολης και στον εντυπωσιακό οικισμό της Ποσειδωνίας. Απολαυστικές πεζοπορήσεις στις οποίες η Σύρος σου συστήνεται ως αρχόντισσα, ενώ σε πλημυρίζει με δικές της μοναδικές μυρωδιές και αρώματα. Πράγματι μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία!

Αν, λοιπόν, είσαι ο τύπος του ταξιδιώτη – επισκέπτη, που θέλεις να γνωρίσεις τη Σύρο με τον εναλλακτικό, απολαυστικό και ταυτόχρονα «υγιεινό» τρόπο της πεζοπορίας, κατέστρωσε τώρα τα σχέδια σου και επέλεξε ανάμεσα στις 10 Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος (http://www.aegeanislands.gr/islands/paths-syros/perpatima.html) ή τις 2 Εναλλακτικές διαδρομές στην Απάνω Μεριά (http://www.aegeanislands.gr/islands/paths-syros).

Το σίγουρο είναι ότι θα δεις, θα ζήσεις και θα περπατήσεις στις «πίσω σελίδες» της Σύρου, στα σημεία που δεν δίνονται εύκολα με την πρώτη επίσκεψη, αλλά που απαιτούν την προσοχή του επισκέπτη και την πραγματική, αυθεντική κι επίμονη θέλησή του να βιώσει την πραγματική εικόνα του τόπου που επισκέπτεται.