:

Ο καιρός στην Σύρο είναι:

°C

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η πλεονεκτική θέση της Σύρου στην καρδιά των Κυκλάδων και η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα δίνει τη δυνατότητα σε όλους του ταξιδιώτες να μεταβούν στο νησί με όποιο τρόπο τους εξυπηρετεί περισσότερο, είτε αεροπορικώς είτε με πλοίο.

Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για πολυήμερες διακοπές, για σύντομες αποδράσεις ή για island hopping, καθώς συνδέεται καθημερινά με την Αθήνα και με τακτικά δρομολόγια προς τα νησιά.

Η κρουαζιέρα είναι επίσης επιλογή για μια σύντομη επίσκεψη, καθώς όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια δένουν στο αγαπημένο λιμάνι της Σύρου. Οι λάτρεις του yachting μπορούν να προσέλθουν στο νησί και να δέσουν στο λιμάνι της Ερμούπολης ή σε μια από τις μαρίνες και τα λιμανάκια του νησιού.

Αεροπορικώς

Η Skyexpress και η Astra-Airlines είναι οι αεροπορικές εταιρίες που προσφέρουν πτήσεις προς Σύρο με τακτά αεροπορικά δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αεροπορικά εισιτήρια για Σύρο μπορεί κανείς να προμηθευτεί είτε on-line, είτε από διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία, αλλά και από το αεροδρόμιο της Σύρου.

Πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια:

  • Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος (Διάρκεια Πτήσης: 40 λεπτά)
  • Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, Μακεδονία (Διάρκεια Πτήσης: 1 ώρα και 10 λεπτά)

Αεροδρόμιο Σύρου, τηλ.: +30 22810 82255, +30 22810 87025

Ακτοπλοϊκή Μετακίνηση

Η Σύρος συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια από και προς τα λιμάνια:

  • Πειραιάς (διάρκεια: 4 ώρες με συμβατικό πλοίο της γραμμής, 3 ώρες με high-speed)
  • Κυκλάδες
  • Δωδεκανήσων
  • Βορείου Αιγαίου
  • Καβάλα

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ενημερωθούν για τις τιμές, την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της Σύρου που τους ενδιαφέρει και τα διαθέσιμα δρομολόγια των πλοίων από και προς τη Σύρο από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Ταξιδιωτικά πρακτορεία για περισσότερες πληροφορίες δρομολογίων και τιμών:

Εντός Σύρου, η μετακίνηση είναι εφικτή με ιδιωτικά αυτοκίνητα, τοπικά λεωφορεία, ταξί και καΐκια.

Iδιωτικά Οχήματα

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να επιλέξει ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο για τις μεταφορές του στο νησί μπορεί να φροντίσει για την ενοικίασή του είτε από τις τοπικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτου, είτε μέσα από κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο.

Τοπικά Λεωφορεία

Η τοπική συγκοινωνία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το τοπικό λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια που συνδέουν την Ερμούπολη με το Γαλησσά, το Φοίνικα, την Ποσειδωνία, τον Μέγα Γιαλό, τη Βάρη, την Αζόλιμνο, το Κίνι, την Άνω Μάνα, τα Χρούσσα, την Παρακοπή και τη Βήσσα, ενώ τα δημοτικά λεωφορεία διατίθενται δωρεάν.

Τηλ. +30 22810 82575

Ταξί

Η Σύρος διαθέτει και ταξί για τη μετακίνηση των επισκεπτών του τα οποία συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο μπροστά από το μνημείο της εθνικής αντίστασης στην Ερμούπολη.

Τηλ. +30 22810 84222, +30 22810 86222

Καΐκια-Βάρκες

Το νησί διαθέτει βάρκες και καΐκια προς ενοικίαση για την μεταφορά των επισκεπτών σε ιδιωτικές και απόκρημνες παραλίες, καθώς και σημεία ειδικά για κατάδυση. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να ζητήσει από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία του νησιού.

Syros adventures – Perla1 cruises: www.facebook.com/perla1cruises